Lickmybutton's Blog

echt alles over buttons / badges / pins

overal buttons!

leave a comment »

Misschien is het een pure beroepsmisvorming, maar overal waar je kijkt zie je meer en meer diverse eigen of gepersonaliseerde buttons opduiken. In het straatbeeld waren ze al langere tijd goed terug, maar nu laten ze zich ook opmerken als grafisch element op affiches, als logo, keuzeknopje, achtergrond…

Naar aanleiding van de trailers en affiches van de film Watchmen zet ik er enkele op een rijtje:

affiche met button watchmen

affiche met button watchmen 2

Het smiley logo is een zeer opvallend element op de affiches van Watchmen. De film is gebaseerd op een comic-reeks uit de jaren ’80 over een stel superhelden en de smiley button blijkt ook al een vast element te zijn in de stripreeks. Ik ga zeker kijken!

affiche met poster 3 machurian candidate

We blijven bij de filmposters met The Manchurian Candidate. Een heel eenvoudige affiche die haar uitstraling volledig dankt aan de button, hoewel hij net iets te stevig is opgespeld!

logo met button 1 CM

Met al die bloederige buttons van hierboven komt de ‘ziekenkas’ natuurlijk wel van pas! De Christelijke Mutualiteit maakt er sinds enige tijd een gewoonte van haar logo steeds op een button te plaatsen. Ik heb ze nog nooit in het echt gezien maar ze prijken wel op elk foldertje, website en reclame van de CM. (PS: Autos duwen lukt beter als de chauffeur niet remt.)

buttons als knoppen apple

De laatste waar ik zo nog beeldmateriaal van kon vinden waren de taalkeuzeknopjes van Apple. Misschien is dit al vrij ver gezocht en niet al te nieuw, Apple  gebruikt immers al langer de ‘Aqua look buttons’. Door de rechthoekige vlaggen rond te maken en er zulke gloss op te zetten zijn het toch wel compleet buttons?

Met een getraind button-oog heb ik nog verscheidene andere buttons gespot, mijn minder getraind hoofd vergeet even waar… Moest je er nog leuke weten? Let me know 😉

Advertenties

Written by Ruben & Fré

04/03/2009 bij 21:27

Geplaatst in Buttons, Overal buttons

Tagged with

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: